DIP je super produkt, lidem umožní zajistit se na stáří, říká šéfka investiční společnosti

Investice dokážou vydělávat zajímavé peníze i v dobách, kdy to s ekonomikou nevypadá nejlépe. Hodnocení loňského roku v podání Lucie Simpartlové, ředitelky Partners investiční společnosti, ukazuje, že se Češi konečně přestali bát. A taky že stát po letech tápání pustil do světa nástroj, který dlouhodobé investování podpoří.

Vydáno: 9. 4. 2024
Kategorie: Investice
Zdroj: PartnersNews

„Když jsme před lety rozjížděli naši investiční společnost, měla jsme sen, že se jednou budeme starat o deset miliard korun. Na konci roku 2023 jsme překročili 16,5 miliardy a pořád rosteme. Meziročně o 58 procent,“ bilancuje hned na úvod Finmag podcastu Simpartlová.

Vedle celkové sumy se ovšem její společnost může pochlubit i ještě jedním číslem, které prý šéfce Partners investiční společnosti dělá „ještě větší radost“: téměř 1,4 miliardy korun. „Tolik jsme vloni vydělali našim klientům. Dělá radost nám a věřím, že i našim klientům.“

Současně ale přiznává, že nebýt posledních měsíců loňského roku, během nichž rostly ceny akcí jako o život, mohlo být všechno jinak. Na to se ale už historie neptá.

„DIP je velkým přínosem a dobrým krokem ze strany státu směrem k tomu, aby motivoval lidi, aby se připravovali na důchodový věk sami,“ hodnotí novinku Simpartlová. Rozporuje ovšem to, že by šlo o „produkt“. „Produkt to není, je to spíš takový šuplíček investora sloužící primárně pro nějakou daňovou evidenci,“ vysvětluje.

V Partners investiční společnosti proto DIP řeší formou rámcové smlouvy s klientem, která mu umožňuje investovat napříč nabízenými fondy a při tom čerpat výhody od státu. Rozvoj portfolia v rámci DIP navíc podle ní nekončí.

„Máme v plánu i spolupráci se Simplea pojišťovnou, která chystá novinku v oblasti dlouhodobé péče, a vzhledem k novinkám v oblasti penzí se bavíme i s penzijní společností o nějaké nové investiční strategii,“ naznačuje Simpartlová budoucí rozšíření produktů.

Nově i bez poradce

Velkou novinkou letošního roku je i možnost uzavřít smlouvu s Partners investiční společností napřímo online. „Je to navázáno na ověření přes bankovní identitu,“ prozrazuje zásadní novinku šéfka investiční společnosti, k jejímž produktům se dosud šlo dostat jen prostřednictvím finančního poradce Partners. „Nemusíte se s nikým potkat, vše si zařídíte introvertně přímo u počítače,“ dodává Simpartlová.

Letmo se pak dotkne i další letošní novinky v investorském světě, a to nedávno schválených burzovně obchodovatelné fondů (ETF) na kryptoměny. „To si myslím, že může být v tomto typu investování ‘deal breaker’,” říká. Partners investiční společnost ale podle ní žádné nové fondy postavené čistě na kryptoměnách nechystá.

Co by naopak Simpartlová ráda, je rozšíření týmu o novou, dynamickou krev. Aktuálně se Partners investiční společnost opírá o tým tří lidí. „Je důležité, aby v tom týmu bylo více názorů. Chtěla bych, aby se v něm lidé dokázali vzájemně motivovat k lepším výkonům. A k tomu potřebuju typově odlišného portfoliomanažera s chutí si hrát,“ vzkazuje.

Nekončíme. Co dál se v podcastu dozvíte?

  • kdy a komu se vyplatí DIP a kdy je naopak lepší zůstat na svém
  • kdo je zodpovědný za ohlídání maximálního limitu DIP
  • v čem se liší jednotlivé DIP produkty na trhu
  • proč se fondy nehodí ke spekulacím
  • a mnoho dalšího…

Zdroj: Finmag.cz